Parfumurile sunt cele care fac parte din viața noastră de zi cu zi. Ele pot fi văzute ca adevărate accesorii care vin în completarea ținutelor noastre: atât în cursul zilei, dar mai ales la ocaziile speciale petrecute seara. Deși avem impresia că știm suficiente lucruri despre acestea, totuși există informații care îți sunt total noi și pe care, cu siguranță vrei să le cunoști. Cunoscându-le povestea, vei ajunge să le iubești și mai mult esențele și să apreciezi industria din care acestea fac parte.

ingrediente parfum

Articolul de față își propune să abordeze 10 curiozități legate de ingredientele parfumurilor, informații importante despre simțurile noastre olfactive sau explicații argumentate privind modul în care puteți mirosi corect un parfum. Dacă ești curios sau pur și simplu pasionat, fii pe fază la următoarele:

ȘTIAI CĂ … ?

stiai ca

 

  1. Citralya este singurul ingredient utilizat în industria produselor de parfumerie care își dezvăluie același miros pe pielea oricui l-ar încerca? După cum arată și numele, aceasta aduce cu mirosul de citrice.

2. Fiecare dintre noi are un miros unic întipărit? Astfel se explică că unele persoane,  nu pot detectata anumite mirosuri.

3. Ingredientele care urmează a fi introduse în esențele de parfum sunt testate la aceleași standarde precum cele incluse în alimentele de consum?

4. Coloniile au un nivel al PH-ului diferit? Faptul că bărbații au propriul lor parfum se datorează pielii acestora care, în comparație cu cea a femeilor este mult mai acidă. Nivelul de aciditate al pielii tale împreună cu uleiurile pe care apa de colonie le conține influențează durata parfumului pe care îl utilizezi. Deși astăzi apa de colonie este utilizată cu precădere de către bărbați, în trecut aceasta era folosită și de femei și de către bărbați, trendul provenind din Germania.

5. Simțurile noastre olfactive sunt asemenea unor mușchi astfel că, cu cât miroși mai multe parfumuri, cu atât abilitatea ta olfactivă va fi una mai puternică și mai hotărâtoare în viitoarele decizii de alegere a parfumurilor ?

6. Pe lângă aromele florale, fructate, lemnoase, unele parfumuri conțin și ingrediente de origine animală ? Acestea sunt îndelung prelucrate și rafinate de către marii parfumieri, pentru a putea intra în contact cu celelalte note care vor compune întreaga compoziție.

7. Există numeroase surse aromatice disponibile în natură, iar toate părțile plantelor sunt folosite în căutarea unor mirosuri noi și interesante ? Există uleiuri de parfum produse din: scoarțe, flori, semințe, fructe, frunze, rășini, rădăcini, licheni și chiar microorganisme!

8. Ambergris-ul unul dintre ingredientele utilizate de marea majoritate a parfumierilor care este mai scump decât aurul ? Deși pare bizar, acesta este produs de stomacul balenelor și este considerat un ingredient foarte rar. Tocmai de aceea e foarte apreciat și prin urmare, este considerat drept element component al unor parfumuri tradiționale.

9. Vasele cu boabe de cafea din magazine nu ajută în profunzime la pauzele dintre mirosirea parfumurilor? Dacă doriți să vă eliberați pasajele nazale de aromele mirosite anterior este recomandat să mirosiți ceva neutru precum hainele pe care le purtați.

10. După o perioadă de timp parfumul preferat nu mai miroase la fel de puternic ca în trecut ? Cu siguranță ai observat asta și, probabil înceraci să găsești o explicație. Explicația este următoarea: corpul devine obișnuit cu parfumul tău, dar asta nu înseamnă că mirosul este mai slab, așa că mare atenție atunci când îl pulverizezi!

LĂSAȚI UN MESAJ