Atunci când vrei să faci cadou un parfum, trebuie să știi că alegerea ta trebuie să fie una dintre cele mai bune, astfel încât să nu dezamăgească destinatarul. De aceea, trebuie să cunoști anumite reguli care sunt deosebit de importante și îți vor facilita procesul de selecție. Evident că toată lumea îndrăgește să ofere, dar, mai ales să primească cadouri. Însă, cum procedăm dacă suntem puși în situația de a oferi cadouri parfumuri? Deși pare o alegere dificilă, de cele mai multe ori fiind însoțită de provocări, dăruirea cadourilor poate fi una dintre cele mai inspirate idei dacă ținem cont de anumite reguli.

Un parfum sub forma unui cadou poate să aducă zâmbet celui care-l primește, emoție și armonia interioară. Totodată un parfum este un mesaj cadou mai îndrăzneț, dar în același timp denotă o legătură mai apropiată dintre cel care îl oferă și destinatar. Pe lângă clasicul parfum, o alternativă bună ar putea fi rezumată și la seturile cadou. Acestea au avantajul că vin ambalate în cutii cu un design plăcut și, pe lângă clasicul parfum sunt adaugate geluri de duș, loțiuni de corp, aftershave-uri etc. În continuarea articolului, vom începe să expunem sfaturi ce te vor ajuta să selectezi parfumul potrivit pentru damă, cât și pentru bărbați. Pentru îmbunătățirea cunoștințelor în materie de parfumuri, puteți obține informații folositoare și din Ghidul parfumului. Întrebări frecvente, sfaturi utile și clasificarea acestora.

seturi cadou cu parfumuri si cosmetice

 

REGULI DE SUCCES CARE SĂ TE INSPIRE ÎN ALEGEREA PARFUMURILOR

Cum aleg bărbații parfumul ideal pentru femei ?

1. Fie că vorbim de apă de toaletă sau apă de parfum, întâi de toate este necesar să cunoașteți care sunt intențiile pe care aceasta le are. Este o femeie excentrică ? sau o femeie puternică de carieră ? sau poate un spirit timid ? Este util de luat în calcul stilul ei de viață, obiceiurile pe care le are, personalitatea. Gândiți-vă în ce situație ar putea să poarte parfumu și lăsați-vă ghidați de aceste elemente.

2. O regulă de aur, care trebuie reținută de către bărbați face referire la gramajul parfumului. Astfel, nu este întotdeauna necesar să achiziționați cel mai mare flacon de parfum în speranța că acest lucru va favoriza alegerea făcută. Din contră, uneori o sticluță mai mică de parfum este o decizie înțeleaptă pentru ca, ulterior ea să-și poată să-și descopere noul parfum. Alegerea poate fi completată cu o loțiune de corp sau cosmetice din aceeași gamă.

3. În plus trebuie să vă orientați în funcție de concentrație. Dacă destinatarul este o persoană novice în materie de parfumuri sau dacă chiar nu puteți deduce ceea ce i-ar plăcea este indicat să optați pentru o apă de toaletă care are o persistență mai scăzută. În general, optarea pentru o apă de parfum este recomandată pentru persoanele care știu exact parfumul pe care îl vor.

4. Un truc pe care bărbații se pot baza este acela de a-și lua repere: un aspect oportun în acest sens ar putea fi din mirosurile de la vestiar. Așezați-vă gândurile și încercați să descoperiți dacă acestea pot fi încadrate într-o anumită categorie. Sunt mirosuri fructate? Florale? Citrice? Din moment ce s-a identificat categoria, îi puteți comunica consultantului în frumusețe acest lucru, astfel că restrângeți căutările.

5. În final, asigurați-vă că alegerea făcută este adecvată pentru vârsta persoanei căreia urmați să-i oferiți cadoul. Nu puteți oferi un parfum cu vibrații tinere și cu note jucăușe unei persoane cu un spirit matur și nici un parfum creat pentru doamnele mature unei femei de până în 30 de ani. Având în vedere acest detaliu puteți realiza alegea corectă.

femeie increzatoare

Cum aleg femeile parfumul perfect pentru bărbați ?

1. Ca și în cazul femeilor, parfumurile pentru bărbați au nevoie de o alegere însoțită de multă grijă. În primul rând, femeile trebuie să țină cont de scopul general al parfumului pe care urmează să-l dăruiască. De aceea, ea trebuie să observe dacă cel căruia urmează să-i cumpere parfumul obișnuiește să îl poarte ca parte a ritualului zilnic sau doar ca să se simtă bine. Sau poate să atragă vreun partener? Acest lucru le ajută pe femei să intuiască cea mai potrivită esență. Totodată, dacă folosește colonia, puteți opta pentru un balsam după ras care să-i hidrateze pielea.

2. Contextul trebuie să fie și el luat în calcul, astfel că vă puteți întreba unde urmează să fie purtat parfumul. La birou? În cadrul unei întâlniri? La o instituție de învățământ ? Pentru un eveniment sau ocazie specială ? Pentru a nu da greș, puteți alege o esență care să se potrivească în mai multe dintre situații. De exemplu, esențele lemnoase sau cele însoțite de mosc nu se pot încadra în contextul unei întâlniri, însă ceva mai rafinat ar putea reprezenta alegerea perfectă.

3. Nu neglijați personalitatea destinatarului! Dacă este o persoană cu un puternic simț al umorului, optați pentru un parfum cu un ambalaj și design jucăuș sau un parfum cu un nume ce denotă umor, care să-i reflecte personalitatea. Dacă destinatarul este un iubitor de artă, un independent devotat ar fi recomandat să optați pentru un parfum din categoria celor de nișă, un parfum care să-l individualizeze.

4. La fel de important este și stilul de viață. Un iubitor de sport va prefera întotdeauna aromele fresh, îmbogățite de notele de citrice. Un om de afaceri optează de cele mai multe ori pentru un parfum care să-i ofere încredere, în timp ce un medic sau un întreprinzător este predispus să aleagă ceva mai discret cu care să nu iasă foarte mult în evidență, dar să fie ceva cu care să se facă plăcut.

5. Și în cazul bărbaților vârsta reprezintă un factor decisiv, astfel că e important să alegi un parfum care să fie în concordanță cu nivelul de maturitate al celui care urmează să-l primească. Acest aspect se dovedește a fi definitoriu și nu trebuie să fie neglijat.

barbat cu parfum in mana

  • Un alt element de luat în calcul ar fi PH-ul, însă acest lucru poate fi aplicat doar dacă destinatarul este alături de dumneavoastră atunci când cumpărați parfumul. Nu este îndeajuns dacă parfumul este aplicat pe cartonașul pe care îl ai la dispoziție în magazine. Un parfum testat pe propria piele poate mirosi diferit, față de parfumul aplicat pe cartonaș, deoarece contactul vaporilor de parfum cu pielea este unul unic și nu poate fi comparat cu nimic altceva. Așadar, dacă ați plecat la drum cu această idee, vă informăm că nu este una tocmai potrivită.
  • O regulă importantă în alegerea parfumului-cadou care este valabilă atât pentru femei cât și pentru bărbați este aceea de a vă asigura de originalitatea produsului pe care urmează să-l oferiți. Pentru a fi convinși că parfumul pe care l-ați achiziționat este unul autentic este indicat să urmăriți ambalajul, pulverizatorul, codul de bare, pesistența, flaconul. Mai multe detalii despre diferența dintre un parfum original și un parfum replică s-a discutat aici.

În concluzie aceste reguli sunt foarte utile, având în vedere că, de cele mai multe ori suntem puși în fața unor varietăți nelimitate de produse fiind acaparați de mirosuri dintre cele mai diverse. Sfaturile expuse sunt extrem de importante, astfel că, ținând cont de acestea și consultându-ne cu un specialist putem contribui la realizarea cadoului perfect, care să-l surprindă într-un mod plăcut pe cel/cea care-l primește și să aprecieze gestul.

 

 

know the ruls

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ