Deși cei mai mulți dintre noi iau în considerare prețul, ca element ce confirmă originalitatea unui parfum, aceast criteriu se poate dovedi a fi unul înșelător. Fiind într-o continuă schimbare, piața parfumurilor și a produselor de înfrumusețare are în componența sa și parfumuri replică, care, de cele mai multe ori sunt greu de deosebit în comparație cu cele originale. Având elemente identice precum variantele originale, parfumurile replică sunt greu de identificat. Totuși, există câteva criterii de care ar trebui să ținem cont, atunci când vrem să achiziționăm un produs original.

femeie care se parfumeaza

Urmăriți detalii importante în cele ce urmează:

  • În primul rând, parfumurile autentice sunt ambalate cu mare atenție, în ambalaje de calitate, cutia fiind împăturită într-o folie de celofan. Aceasta nu trebuie să prezinte pe suprafața sa urme de lipici sau alte semne care să conducă către suspiciuni. Totodată, folia de celofan trebuie să fie una subțire, confecționată dintr-un material fin.
  • La fel de important este și pulverizatorul parfumului. La parfumurile originale, acesta pompează cantități fine, fără a stropi pielea în exces.

pulverizator-parfum

  • Un element care nu trebuie neglijat este codul de bare. Acesta trebuie să fie același, atât pe flaconul de parfum, cât și pe cutia acestuia. E clar că prezența unei neconcordanțe între cele două, semnalează faptul că parfumul este o replică.
  • Pentru cei cu simțul olfactiv mai dezvoltat, vă indicăm faptul că parfumurile originale conțin mirosuri alternante, datorită celor trei straturi care le compun: notele de vârf, de mijloc și de bază.  În schimb, parfumurile false sunt lineare, prezentând același miros pe tot parcursul lor.
  • La toate acestea, se adaugă și persistența. Se pare că, acest criteriu  este cel mai bine asimilat de consumatori. În cazul unui parfum original, persistența este mult mai mare, spre deosebire de un parfum replică.
  • Totodată, un alt indicator este și sticluța sau flaconul de parfum. În cazul parfumurilor originale ea este realizată dintr-un material de bună calitate, având o suprafață netedă. Acest lucru se poate observa ușor. În plus, capacul trebuie să fie foarte bine prins de sticluța de parfum.
  • În final, trebuie să ținem cont și de elementele ce țin de autenticitatea brandului. Un scris cu greșeli, altul decât cel cu care brand-ul a obișnuit să comunice sau un logo care nu este autentic, precum și culoarea, pot fi semnele că parfumul nu este unul original.

Pentru ca lucrurile să fie clare, începem cu un exemplu: Black Orchid by Tom Ford.

13535749_638494532970294_2053539206_n-678x381
sursa foto: fakeblack.com

În primul rând, la o simplă analiză, se observă faptul că, varianta originală are o cutie mai înaltă, iar culorile celor două diferă. În plus, logo-ul este mai accentuat în varianta originală și mai slab în intensitate pentru varianta fake.

13563380_638494569636957_179006712_n
sursa foto: blackoutlet.ro

De asemenea, un alt detaliu important este acela al fontului și al dimensiunii literelor. Puteți observa detaliile în imaginea de mai jos:

13530748_638494542970293_1378866100_n
sursa foto: blackoutlet.ro

Pe lângă toate acestea, ceea ce ar mai trebui să luăm în calcul sunt și formele cutiei de carton care ajută la îmbinare. Dacă în cazul parfumului original, acestea sunt în formă de trapez, în cazul unui parfum fake acestea sunt drepte.

13535713_638494566303624_648614733_n
sursa foto: blackoutlet.ro

Dacă până acum am luat în calcul doar aspectele legate de ambalaj, e necesar să precizăm că există diferențe legate direct de produs. Unul dintre cel mai relevant și observabil este acela al capacului. La un produs original, capacul este fabricat din materiale calitative și asta se poate observa ușor.

13553195_638494586303622_133488689_n
sursa foto: blackoutlet.ro

În concluzie, pentru a opta pentru alegerea corectă, fără a exista suspiciunea că puteți fiți înșelați, țineți cont de toate aceste sfaturi!  În plus, dacă achiziționați parfumurile din mediul online și nu sunteți siguri că acestea sunt produse originale, puteți întreba cu încredere comerciantul. Însă, de regulă, magazinele online care le oferă clienților posibilitatea de retur sunt magazine autorizate, care dețin produse ce provin de la distribuitori autorizați.

LĂSAȚI UN MESAJ