Alegerea parfumului potrivit poate fi un proces destul de complicat. Dacă aceasta este făcută în mod corect, se poate transforma într-un atuu care să-l  pună în valoare pe cel care îl poartă, însă, dacă nu este inspirată, purtarea unui parfum nepotrivit se dovedește a fi un eșec. De aceea, este necesar ca în procesul de selectare al unui parfum, să ținem cont de anumite aspecte.Cele mai des întâlnite criterii după care oamenii își fac alegerile sunt bazate pe utilizarea variantelor de testere pulverizate pe cartonașele din marile magazine, reclamele agasante de la TV sau experiențele cu anumite parfumuri ale prietenilor, cunoștințelor, rudelor etc.

Deși toate acestea par cât se poate de simple și la îndemâna oricui, alegerea parfumului potrivit este un proces mult mai dificil. O practică care circulă în mediul online este aceea a efectuării de anumite teste care, în urma rezultatelor obținute te vor ajuta să-ți alegi cu ușurință parfumul ideal. Evident că, acestea sunt cât se poate de tehnice, fiind bazate pe anumiți algoritimi generali, care nu iau în calcul personalitatea fiecărei persoane.

femeie care miroase parfum

 

În continuare, vă propunem câteva ponturi esențiale în procesul de alegere a unui parfum:

  • În primul rând, parfumul trebuie să se plieze personalității noastre. De exemplu, dacă ești o fire cu o sensibilitate aparte, inocentă și visătoare, aromele care se potrivesc cel mai bine sunt cele florale și fructate. În esența lor, acestea sunt îmbibate în note dulci, ușor de purtat și cuminți. Nimic extravagant sau impunător. Pentru persoanele seducătoare, parfumurile cele mai recomandate sunt cele șarmante, puțin agresive, în timp ce pentru persoanele elitiste, cele mai potrivite sunt parfumurile exclusiviste, create din ingrediente rare, atent selecționate.
  • În al doilea rând, cel mai important lucru este să te sfătuiești cu cei din jurul tău: prieteni, cunoștințe, familie. De cele mai multe ori, aceștia te vor îndreapta către o alegere corectă care să se plieze cel mai bine cu așteptările tale. Una e să faci o alegere după propriile criterii și alta e să fii sfătuit de cei din jur.
  • Un al treilea aspect și poate cel mai important de pe lista noastră este acela că, înainte de achiziție, orice parfum trebuie testat pe piele. În combinație cu PH-ul dumneavoastră, esențele se dezvăluie cel mai bine, armonizându-se și dând naștere unui spectacol exploziv de arome.

testarea parfumului

 

Concluzionând, pentru ca alegerea să fie cât mai corect realizată, trebuie să ținem cont de toate aspectele menționate anterior. Astfel, procesul va fi unul realizat cu succes, fără a exista nemulțumiri sau neplăceri. Așadar, o alegere potrivită ne va face să ne simțim încrezători, bine dispuși și plini de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ